Referenssi

”Hyvän mielen remontti”

Vuonna 1956 rakennetut hissit Helsingin Lauttasaaressa olivat alkuperäisessä muodossaan ja alkoivat olemaan elinkaarensa päässä. Puistokaaren taloyhtiölle on tärkeää pitää yhtiöstä jatkuvasti erittäin hyvää huolta ja saada hissitkin päivitettyä tähän päivään. Taloyhtiön hallituksen jäsenellä Timo Aarniolla, jo eläkkeellä olevalla kokeneella isännöitsijällä, oli aiempaa hyvää kokemusta Espoon Hissistä, joten valinta oli hallituksessa selkeä ja yksimielinen. Hallitus päätyi valitsemaan Espoon Hissin tarjoaman peruskorjauksen kaikkiin neljään hissiin. Myös hyvän ja kokeneen urakan valvojan valinta ja esimerkillinen työpanos oli tärkeää urakan alusta loppuun asti.

”Taloyhtiöllämme oli hyvät tiedot Espoon Hissistä jo etukäteen, joten tiesimme odottaa esimerkillistä ja kiitettävää jälkeä.” kertoo hallituksen jäsen Pentti Sonninen.

Hissien vanhan iän takia, varaosien saaminen oli ollut osin haastavaa ja peruskorjauksen tarve kävi puheissa jo useamman vuoden aikana. Taloyhtiöllä oli kuitenkin ollut tärkeitä ja suuria remontteja ja menoeriä jo aiemmin mm. linjasaneeraus (v.2009 – 2010), katto, ikkunat, julkisivut ja piha (v.2015), sekä viimeisimpänä lämmöntalteenotto ja maalämpö (v.2023). Nyt oli vihdoin tullut hissien vuoro! Hissien remonteissa on aina otettava huomioon aikataulutus, koska se aiheuttaa käyttökatkoa asukkaille. Tämä voi aiheuttaa liikuntarajoitteisille hankaluuksia arkeen, joten meille tärkeää on pysyä aina sovitussa aikataulussa ja ilmoittaa asukkaita tulevasta remontista hyvissä ajoin.

Otamme huomioon jokaisessa projektissa asiakkaan toiveet ja lähdemme niiden pohjalta suunnittelemaan remontin kulkua. Tällä kertaa asiakkaan toiveissa oli säilyttää hisseissä alkuperäinen ilme, kuitenkin tuomalla uutta aikakautta ja pieniä uusia yksityiskohtia hisseihin.

Jo ensimmäisen hissin valmistuessa, hallituksen jäseniltä ja asukkailta tuli isoa kiitosta upeasta työnjäljestä. Espoon Hissi sai erityisen paljon kiitosta myös tunnelmasta, joka oli läsnä läpi koko projektin ajan. ”Hyvän mielen remontti”, sillä meillä oli niin hauskaa alusta loppuun asti! Nauroimme tapaamisissa vatsat kippuralla, joten voi sanoa, että yhteistyö on ollut loistavaa. En voi tarpeeksi tätä hehkuttaa! Kun jatkatte tähän malliin, teillä riittää asiakkaita jonoksi asti.” iloitsee Sonninen.

Referenssin antaja

Pentti Sonninen

Hallituksen jäsen